aQiL

aQiL
..Permata Hatiku..

Sunday, December 27, 2009

makan2 @ Home..

26 Dec...besday somi ku...
tahun ni kira special cket sebab kitorang sambut kat rumah jer..tapi seronok sangattttttttttt.
Ikut plan awal hari sabtu aku, munira dgn zalina nk g Klang nk g ziarah Faridah..tapi memandangkan ida balik JB,so terpaksa tukar plan..
tiba2 aku terfikir nak ajak dorang lepak2 rumah..so plan balik, n somi aku pn setuju, so aku jemput dorang mai rumah...aku pn masak la cket2..

Munira sampai kul 12:40..masa tu aku baru siap bersilat kat dapur..takde la banyak sangat lauk yang aku masak untuk lunch hari tu, simple2 jer..
sblom kul 2 ina pun sampai. Selepas para somi balik dari solat kat surau, kitorang pn makan...sambil makan sambil berborak dan sambil melayan telatah anak2 yang semakin bijak dan cergas. terutamanya si Rayyan..bijak sungguh anak ini..tingkah nya tangkas dan agak kasar yang membuatkan anak manjaku si Aqil tu nangis berulang kali..ha ha ha anak ku itu memang pantang di sentuh. tapi ada jugak belum disentuh da melalak..haiiii manja sungguh anak teruna ku itu..

Hafiz pun banyak kali jugak jadi sergahan si rayyan tu, tapi kira hafiz tu kuat tak nangis...tapi ada jugak la dia nangis, hihihiiiii


Telatah anak2 yg cukup menghiburkan


amboi...sekodeng sape tu?






rayyan merajuk..kalah


para somi rancak berborak

Ina yang rumah dekat balik awal...yang best munira lepak lama kat rumah aku, kul 8:30 baru balik..huhuu seronok sangat....harap korang puas hati la ye semalam..maaf kalau ada yang kurang.. chef minta maaf kalau pasta tu kurang enak.. ;-)...
Ape pun, aku sonok sangat korang datang semalam....

Kul 9 lepas bersiap2 kitorang keluar g majlis berinai Zura....kul 12 malam baru sampai rumah..terus zzzzzz

6 comments:

Ieda said...

bestnya kak T, teringin nk pg umah kak t nnt...tunggu tau...semua dah di rancang next year...

~: T :~ said...

hamboi da rancang yek..
ok ok akn ku tunggu..ehehehe

MuNiRa @ uMMi RaYYaN said...

mlm tu aku sampai umah pkl 12 tgh mlm lebih gak...

sampai umah sepupu aku, rayyan bgn balik semula... main2 dgn ayahsu die jap... lps tu, sambung blk tido kat dlm kete.... hehehehe

papepun, time kasih byk2 jamu kami mcm2... sampai ahad la, kenyang kat perut nih.... hehehehe

~: T :~ said...

haha rayyan mmg best wehhh..
lauk banyak lg x abis tau, nasi ade lg smpai hari ni..hehe

~: T :~ said...

haha rayyan mmg best wehhh..
lauk banyak lg x abis tau, nasi ade lg smpai hari ni..hehe

khaileez_hana said...

ehem2...waaaaa waaaa waaaa....nyum2 ermm nk taip apa lagi yer..hehehe