aQiL

aQiL
..Permata Hatiku..

Friday, December 11, 2009

Sakit mata

Dah lama aku tak update blog ni...masuk2 je cite pasal sakit mata plak...hehe
Ahad mggu lepas, kitorang gi lepak2 kat umah maksu aku kat Ampang Jaya.
Kebetulan plk mak su aku sakit mata..jangkit dari kawan tempat keje katenya...tapi sepanjang kitorang kat umah dia, mak su aku tu memang tak lepas la dr sun glass besar nya tu...ade style lg...ekekkeek

Petang isnin lpas aku balik keje, aku tngok mak aku da pakai sun glass jugak...hah sudah.....seblom mak aku bagitau, aku da tanye dulu..."sakit mata ke mak?"......jawapannya YES
Adoi..terus aku terfikirkan Aqil...ini memang tak boleh tidak, potensi dia nak dijangkiti memang tinggi sebab mak aku yang jaga dia seharian kan..

Pagi rabu sebelom aku g keje, aqil merengek2..aku rasa badan dia panas, mata dia da bengkak... ha SAH anak aku da dijangkiti sakit mata. cepat2 aku bagitau mak. Aku tengok mak aku jilat kedua2 belah mata aqil tu....biar cepat baik kate nye.

Petang tu pulak masa aku balik dari keje, bengkak mata Aqil dah tak nampak tapi biji mata dia merah la. dalam hati aku sempat berbisik..."cepat la sembuh mata Aqil ni, biar la aku yang sakit dari dia yang sakit".
Malam tu pulak aku dah rasa gatal2 da kat mata kanan ku...Pagi semalam bila aku nak bukak mata untuk buat susu untuk Aqil kul 4:30, mata belah kanan tu dah bengkak..dah susah nak bukak. SAH aku pulak dijangkiti...huhuuhuuuu...

Kul 6:30 bila Aqil da bangun aku tengok mata dia dah ok...Alhamdulillah...
Bila laki aku bangun, aku tengok mata kiri dia pun bengkak n merah jugak..haha kami dijangkiti.
So aku tak leh la g ofis..kang tak pasal2 satu ofis berjangkit plak...g klinik, dapat mc 2 ari. Ni kalau kena ari isnin ari tu, mau dapat mcm 5 hari kan...ekekekkee

Pagi ni, kedua2 belah mataku sudah dijangkiti...adehhhhhhh berat sungguh rasanya nak bukak mata.
Lagi2 kalau time solat tegah rukuk n sujud....Ya Ampun..mcm nk terkeluar rasanya bola mata aku yang besar ni....huhuuuuuu

Aqil pn panas badan dia tak surut lagi, ditambah dengan batuk sekarang..
Aku berdoa agar kami sekeluarga cepat sembuh...Amin...

7 comments:

**Nae/Naz** said...

aishh...best sbb buleh duk umah...tk best sbb kena tahan sakit...huhu

~: T :~ said...

mmg kene tahan sakit..nk tido pun takut kang x leh nk buka mata plks
rasa mcm nk tkeluar da bola mata akk yg besar ni...ekekke

Rizziela said...

syoknya dapat cuti......

MuNiRa @ uMMi RaYYaN said...

mmm... masa aqil sakit mata tu, mak ko jilat mata die eh...

ni ko somi isteri sakit mata ni ni, sape tlg jilatkan? hihihihihi

~: T :~ said...

wakakakakakakak
siot ko muni..
sempat lg kenekan aku..
faham2 sndri udah la..kah3

ummiirfan said...

petua org tua2.. kalau kena sakit mata ambik air susu ibu... hang tak cari susu ibu ka T??? keh3...

**Nae/Naz** said...

wakakakaka lawak betoi stetment kmunir wakakak...pandai akak wat lawak eh...

adeh header photo tu...abg kak T mcm tk puas ati je nih...ke3