aQiL

aQiL
..Permata Hatiku..

Tuesday, December 29, 2009

291209

Huh! hari ni aku busy tak hengattt kat ofis. dari pagi blom breakfast lagi da kene wat keja..kena lari ke hulu ke hilir..smuenye d sbabkan kitorang nye ofis di rampok!. Kejadian disedari oleh aunty cleaner yang nampak bilik CFO brselerak. Lepas diperiksa.... bilik MD, Datuk, Procument dept dan juga Legal dept pun turut menjadi mangsa...abis barang berselerak digeledah.

Yang menghairankan, Account dept yang di depan mata langsung perompak tu tak sentuh..pelik tak?...
secara tak langsung kes semalam disangkut pautkan dengan kejadian pecah ofis ni...kes ape? kene la baca paper.. kes old Director yang wat hal...kes tak puas hati... hai Dato', lu tarak sedar diri la dato'?....tapi takde bukti kan, tak leh la nak main tuduh2 plks..cctv plk bukan jenis night version, jenis kapuk...so mmg useless nye cctv la...

CCTV tak dapat nk captured gamba perampok2 tu...sebabnya dorang masuk kul 3 pagi..dengan berbekalkan tourch light dalam keadaan ofis yang gelap gulita, dorang kopak bilik, kopak laci..larikan 3 laptop dan juga duit petty cash yang beribu2 lemon...huhhhh!!. Act, ni kes kedua ofis ku dipecah. Kes pertama melibatkan diriku sendiri...duit petty cash ku hilanggggg..pencurinya?? Security Guard beb.. guard tu plk jenis kampung kot, dia buka lampu...so mmg jelas la muka dia nampak dalam cctv. tapi jenis kampung pun, sampai sekarang tak dapat dikesan..dah balik Nepal kottt...

Pencuri kali ni mmg advance...mungkin bertiga @ berempat. safe box dorang leh kopak..bayangkan laaa.. Errmmm mungkin jugak dorang mencari Dokumen penting sebenarnya, mane tau dokumen2 yang melibatkan mahkamah, sebabnya dept yang bersangkut paut dengan Legal je yang kena pecah..Apepun, semuanya terserah kepada pihak polis sekarang untuk menjalankan siasatan.

Dalam pada tu pulak, kira2 jam 11 pagi, kitorang nye ofis anak syarikat yang terletak di bangunan bersebelahan, terputus bekalan elektrik dan juga ada bau benda hangus. Habis trip seluruh ofis.. sementara menunggu wireman datang, ade staff yang mengambil kesempatan keluar beli nombor ekor...ye lahhhh dorang bangsa cina...dengan kes kat kat corporate ofis di tambah dengan kes kat subsidary ofis, dorang anggap tarikh hari ni 2912 sebagai tarikh bersejarah...hampehhhhh

3 comments:

Rizziela said...

Takutnya T..means tak boleh simpan benda berhargalah kat office kan?

ni mesti ada masalah dalaman kan? yg jadi mangsa...staff gak

SHIMA said...

teroknya...sabar ye kak...pasni ni jgn simpan apa3 kat ofis...

klu nk pon,simpan duit jutaria je dlm petty cash or apa3..kasi padan muka pencuri tu...ekeke

takziah kak T...pasni hati3 ek

FaNaQiLa said...

kak wati...pe cte ni?

eh, ari sy deliver ari yg sama opis sana ke rampok? aiyo... kes berat ni.