aQiL

aQiL
..Permata Hatiku..

Tuesday, October 20, 2009

Ke Somban lagi...

Sabtu 17hb awal2 pagi aku da masak nasi Aqil...iron baju...suap aqil...siapkan aqil dan aku pn bersiap..
Kul 11:30 keluar rumah...huhuuuu kali ni destinasi kami ke rumah kak Liza lg di Seremban..ape lagi, menghabiskan hari2 terakhir Raya di bulan Syawal la...

Budget leh sampai sejam tp lewat pulak di sebabkan sangkut jem kat Tol Sungai Besi...sampai umah kak liza da kul 1. Lepas hilangkan dahaga dengan Air Oren Susu kak liza, kami pun bertolak ke umah Mertua Eyna kat Paroi. Tak la jauh sangat dari rumah kak liza. Sampai umah pengantin, makan sambil borak2 dengan Eyna....Comei nye Alisya dengan baju ala2 princess gitu. Pengantin nye pun Lawa.
Lepas makan, Faridah pun sampai.Terima Kasih ye Eyna sudi mejemput kami...lawa bunga telur air tangan Eyna tu, lain kali bole order yek..hehe. Pukul 3 kitorang gerak balik ke rumah Kak Liza...kali ni Faridah pun join same.








Lepas borak2 dan Zalina pun dah sampai kat tempat yang dijanjikan, kitorang pun keluar. kali ni destinasi kami ke umah Madam Munira untuk menghabiskan nasi dagang...hehe. Pandai munira masak nasi dagang tu, sedap.....cuma kempunan la nak makan laksa munira....xpe..lain kali ko masak lagi ye Muni...ngeh ngeh ngeh...hehe












Kul 8 lebih, dengan di join Munira....kitorang lepak balik kat umah kak Liza...sebelum tu gi Tapau KFC,,Sate...Ais Kacang..










sampai umah kak Liza borak lagi sampai kul 11...Sedar diri kat umah org, kitorang pun minta izin nak balik.
Dalam perjalanan balik pulak, di sebabkan laki aku ngantuk sangat, kitorang berhenti tido kat hentian Nilai..terlelap sekejap...
Sampai umah da pukul 1am..huhu..walawpun badan penat, tapi aku seronok sangat dapat merapatkan ukhwah dengan teman2......
TERIMA KASIH KAK LIZA.... :-)

5 comments:

khaileez_hana said...

wakakakakaa..ok laaa ayat ko...cuma awat laaa byk na 'umah kak liza' tu...laaaa sian korang tido kat hentian yer...ko spi umah kol baper??

~: T :~ said...

wakakakaak...
dah tu sambil2 ngobrol dgn akk kan..tu yg ayat p tonggang langgang tuh..
ok ok td x abis story lg..tu sambung baca smapi abis ye...ekekekeke

dah mmg betol banyak kali g umah kak liza maaaa..tu yg bnyk ayat umah kak liza...huhuuu

**Nae/Naz** said...

bestnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...kan best kalau nae duk belah sana...

MuNiRa @ uMMi RaYYaN said...

ooo... patutla beria ko suh tapau laksa gi umah kak liza... ko x sempat rasa ke? heheheeh

anyway, thanks sbb sudi dtg umah aku yg x seberapa tu....

thanks gak kak liza, sbb sudi jemput kami sekeluarga dtg umah.... siap belanja lg... nanti turn sy lak...

Ain said...

uwaaaa!!!!!!!!
jelesnyer...
rugi ain x join ek..
adeh.. k.muni, next time, nk rasa nasi dagang n laksa akak la...
k.t lak ain nak rasa ayam masak merah..
k.liza lak ain rindu nk bubur caca mu itew..

so kakak2ku.. ni request yer.. x pe, leh KIV sampai ain g umah masing2.. ekekke